Η Ελλάδα θα γίνει κέντρο υποστήριξης των αμερικανικών οπλικών συστημάτων

Δημιουργια : 07 Ιουνίου 2016 / Προβολες : 4198 - Κατηγορία : Άμυνα

Απώτερος στόχος είναι η Ελλάδα ν’ αποτελέσει – σε επίπεδο βιομηχανίας – ένα κέντρο υποστήριξης των οπλικών συστημάτων των ΗΠΑ στη Νοτιοανατολική Ευρώπη

Η Ελλάδα θα γίνει κέντρο υποστήριξης των αμερικανικών οπλικών συστημάτων

«Απώτερος στόχος είναι η Ελλάδα ν’ αποτελέσει – σε επίπεδο βιομηχανίας – ένα κέντρο υποστήριξης των οπλικών συστημάτων των ΗΠΑ στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και ίσως ακόμη πιο πέρα», σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας, μιλώντας στο συνέδριο «1st Ηellenic-Αmerican Rotary Wing Industry Day».

«Η πολύ δύσκολη και σύνθετη οικονομική και κοινωνική κρίση που διανύουμε, μας παρέχει μια μοναδική ευκαιρία για να ξεκινήσουμε σημαντικές μεταρρυθμίσεις και να δημιουργήσουμε ένα επιχειρηματικό κλίμα που η Ελλάδα χρειάζεται, ώστε να καταστεί και πάλι ανταγωνιστική και να επιτύχει βιώσιμη ανάπτυξη», είπε ο ΑΝΥΕΘΑ.

Ο κ., Βίτσας τόνισε ότι κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών, οι Ελληνο – Αμερικανικές σχέσεις έχουν γίνει πιο ουσιαστικές και ενισχυμένες.
Στο πλαίσιο της Αμυντικής Βιομηχανικής Συνεργασίας αυτή η πρωτοβουλία που ανέλαβε το Γραφείο Αμυντικής Συνεργασίας και η Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα για μια πιο στενή συνεργασία σε θέματα εξοπλισμών.
Έχει μεγάλη σημασία η ύπαρξη προοπτικών και προσδοκιών για ουσιαστική και διαρκή συνεργασία μεταξύ των αμυντικών βιομηχανιών των δύο χωρών. Απώτερος στόχος είναι η Ελλάδα ν’ αποτελέσει – σε επίπεδο βιομηχανίας – ένα κέντρο υποστήριξης των οπλικών συστημάτων των ΗΠΑ στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και ίσως ακόμη πιο πέρα.

«Η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να γίνει ένας σημαντικός πόλος σταθερότητας και της από κοινού ανάπτυξης στην περιοχή.
Ας επωφεληθούμε από αυτό, κοινωνικά και οικονομικά», σχολίασε.

«Σε αυτή την κατεύθυνση, ως κυβέρνηση», πρόσθεσε ο κ. Βίτσας, «έχουμε δημιουργήσει ένα επενδυτικό περιβάλλον.
Έχουμε δημιουργήσει ένα σταθερό φορολογικό σύστημα. Εκσυγχρονίζουμε και βελτιώνουμε το σύστημα δικαιοσύνης.
Απαλλάσσουμε την επιχειρηματικότητα από περιττές γραφειοκρατικές διαδικασίες. Προωθούμε την διαφάνεια και την καταπολέμηση της διαφθοράς.
Ο νέος αναπτυξιακός νόμος, επιχειρεί να συνδυάσει ένα δυναμικό πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων με μια έκρηξη των ιδιωτικών και κοινωνικών επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, που επενδύουν στην πραγματική οικονομία, στις νέες τεχνολογίες και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας» ανέφερε.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, εκτίμησε ότι η διεξαγωγή του συνεδρίου «λαμβάνει χώρα στην πιο κρίσιμη στιγμή κατά την οποία η Ελλάδα άρχισε να βγαίνει από την κρίση και να εισέρχεται στη φάση της ανάπτυξης».
Προέτρεψε δε τους συμμετέχοντες στο συνέδριο, να το δουν, «όχι ως ένα μεμονωμένο γεγονός, αλλά ως ένα σημείο εκκίνησης για μια μακρά, στρατηγική και αμοιβαία επωφελή συνεργασία προς την κατεύθυνση της βιομηχανικής ώσμωσης εντός του τομέα της άμυνας».

Το συνέδριο που διεξάγεται από σήμερα μέχρι τις 8 Ιουνίου στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων, διοργανώνει η γενική διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων του υπουργείου, στοχεύοντας στην εξωστρέφεια της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας.

http://www.onalert.gr

ΑΠΟΔΕΛΤΙΩΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

0
Shares