Ο Πλούτος Παραφρόνησε!..

Δημιουργια : 22 Απριλίου 2016 / Προβολες : 3969 - Κατηγορία : Απόψεις Αναζήτηση

Η έκρηξη ανισότητας του πλούτου του 1% τρομάζει την ανθρωπότητα Ηττήθηκαν κατά κράτος οι πολιτικοί

Ο Πλούτος Παραφρόνησε!..

Η έκρηξη ανισότητας του πλούτου του 1% τρομάζει την ανθρωπότητα Ηττήθηκαν κατά κράτος οι πολιτικοί νίκησε η Μπίλντεμπεργκ η μυστική υπερκυβέρνηση του κόσμου.

Η παγκόσμια έκρηξη που θα σπάσει τον άξονα ισορροπίας στη γη…
Δεν θα έρθει, από ατομική βόμβα ή κάποιο κρυφό υπερηφαίστειο Yellowstone ή τους «4» Ιππότες της Αποκάλυψης…
Η μεγάλη ανατροπή στον κόσμο ΘΑ ΕΡΘΕΙ από τον υπερπλούτο που παραφρόνησε.

Ο Αϊνστάιν το αξεπέραστο ανώτατο επίπεδο ανθρώπινης ευφυΐας, είχε δει πολύ νωρίς την τεράστια απειλή για τον κόσμο από τη χρηματοβόμβα της ανισότητας!

Είχε πει προφητικά:
"Αν συνεχιστεί ο άνισος εκτροχιασμός, οι λίγοι να δρέπουν τους κόπους και τους μόχθους των πολλών, η ανθρωπότητα θα οδηγηθεί σε μία αναπόφευκτη κοινωνική σύγκρουση χωρίς προηγούμενο"

Τα στοιχεία-σοκ του 2011 προκαλούν τρόμο:
Η κυριαρχία του 1% έπιασε κορυφή, έγινε εξώκοσμο τέρας που καταπίνει το 99%, 7 δισεκατομμυρίων ανθρώπων.

Είναι υπερβολή;
Για προσέξτε τους σημερινούς επίσημους αριθμούς που δίνει η Παγκόσμια Τράπεζα.
Η ολιγαρχία του χρήματος είδε την περιουσία της να αυξάνεται κατά 29%, μόνο τον τελευταίο χρόνο.
Όταν δισεκατομμύρια άνθρωποι δεν έχουν ούτε ξεροκόμματο. Όταν εκατομμύρια παιδάκια πεθαίνουν από την πείνα.

Η Τράπεζα δίνει και παράδειγμα που αποκαλύπτει το γιγαντιαίο χάσμα:
Αν, μας λέει, ο παγκόσμιος πληθυσμός αποτελείτο από 10 άτομα…
Ο ένας έχει 1.000 δολάρια, και οι υπόλοιποι εννιά μοιράζονται ΕΝΑ δολάριο!!!
Για προσέξτε πόσο έχει τυφλώσει το χρήμα αυτούς που το έχουν. Που το βλέπουν, συνεχώς, να διπλασιάζεται, τριπλασιάζεται πενταπλασιάζεται…

Ένα παράδειγμα τα λέει όλα:
Στις ΗΠΑ, η Τζάκλιν Σίγκελ είναι γνωστή ως "βασίλισσα των Βερσαλλιών". Σύζυγος μεγιστάνα από το Ορλάντο που δραστηριοποιείται στον τομέα του τουρισμού, η Τζάκλιν Σίγκελ κέρδισε την προσωνυμία ως ιδιοκτήτρια και ένοικος του μεγαλύτερου σπιτιού στη χώρα της.
Η 8.300 τ.μ. έπαυλη της οικογένειας Σίγκελ διαθέτει 30 λουτροκαμπινέδες, 11 κουζίνες και 6 πισίνες. Για τα 8 παιδιά του ζεύγους, ηλικίας από 2 έως 15 ετών, έχουν προσληφθεί 5 νταντάδες.
Και όταν κάποια στιγμή η κ. Σίγκελ "υποχρεώθηκε" να ταξιδέψει με αεροπλάνο της γραμμής, αντί για το οικογενειακό τζετ, ένα από τα παιδιά της που τη συνόδευε τη ρώτησε :
"Μαμά τι κάνει όλος αυτός ο κόσμος στο αεροπλάνο μας";

Η εφημερίδαLa Republicaπαίρνει αφορμή από αυτό το επεισόδιο στο αεροδρόμιο του Ορλάντο για να δώσει στους αναγνώστες της, μια γεύση από εκείνο το 1% του παγκόσμιου πληθυσμού που κατέχει κάτι λιγότερο από το 40% του παγκόσμιου πλούτου.
Μια κοινωνική τάξη που τράβηξε άθελα της τα φώτα της δημοσιότητας από τη στιγμή που το κίνημα των αμερικάνων αγανακτισμένων αυτοπροσδιορίστηκε ως 99% καταγγέλλοντας τα προνόμια της οικονομικής ολιγαρχίας.
Ακόμη και αν τα μέλη αυτής της ολιγαρχίας δεν διακρίνονται από τη μανία για επίδειξη της οικογένειας Σίγκελ, υπάρχουν ορισμένα διακριτικά που τα κάνουν να ξεχωρίζουν από το σύνολο του πληθυσμού, τουλάχιστον στη Ν. Υόρκη Ψωνίζουν σχεδόν αποκλειστικά από το Bergdorf Goodman (φημισμένο κατάστημα ειδών πολυτελείας στο Μανχάταν), τρώνε στου Masa (γιαπωνέζικο εστιατόριο στο μενού του οποίου δεν υπάρχουν τιμές), στο Per Se ή στο Marea.
Τουλάχιστον μια φορά το χρόνο καλούν έναν διάσημο σεφ στο σπίτι για να αναλάβει τον μπουφέ της δεξίωσης.

Οι Αμερικάνοι δεν είναι μόνοι. Στην Κίνα οι συνήθειες των τοπικών μεγιστάνων δεν διαφέρουν πολύ. Στην χώρα του Μάο τα Burberry’s αύξησαν 34% τις πωλήσεις μέσα σε έξι μήνες. Ο οίκος Christie’s πούλησε σε δημοπρασία ένα ζευγάρι πιστόλια της δυναστείας των Τσινγκ αντί 4 εκατ. Ευρώ.
Η εικόνα δεν είναι πολύ διαφορετική στη Βραζιλία – τη χώρα των φαβέλων – όπου η Louis Vuitton ξεπουλάει σε τιμές διπλάσιας από ότι στο Παρίσι.
Στις ΗΠΑ 26,7 εκατ. πολίτες δηλώνουν κινητή και ακίνητη περιουσία από 1-5 εκατ. Δολάρια. Άλλα 2 εκατ. Πολίτες βρίσκονται στην κατηγορία 5-10 εκατ. Δολάρια. Στην κατηγορία που περιλαμβάνει περιουσίες μεταξύ 10 -100 εκατ. δολαρίων βρίσκονται 1 εκατομ. πολίτες, ενώ στη κατηγορία βαρέων βαρών (πάνω από 100 εκατ. δολάρια) αναπαύονται 29 χιλιάδες πολίτες.

Ανάμεσα σε αυτά τα 30 εκατομμύρια πολίτες βρίσκεται και το 1% κατά του οποίου διαμαρτύρεται το κίνημα (OWS) «καταλάβατε τη Γουώλ Στρητ». Και ποιοι είναι αυτοί ;
Σύμφωνα με την αρμόδια υπηρεσία (IRS), όσοι δηλώνουν καθαρό εισόδημα $506.000
Σε παγκόσμιο επίπεδο, αντίθετα, ο υπολογισμός γίνεται βάσει της περιουσίας Σύμφωνα με την έκθεση Παγκόσμιου Πλούτου της τράπεζας Credit Suisse, το 1% του πλουσιότερων ανθρώπων του πλανήτη κατέχουν το 38,5% του παγκόσμιου πλούτου.
Ένα κομμάτι αυτού του 38,5% διεκδικούν οι αγανακτισμένοι της Wall Street. Και μάλιστα δεν εκπροσωπούν λίγους, μόλις το 99% των κατοίκων του πλανήτη.

Του Νάσου Τσαγκανέλη

ΑΠΟΔΕΛΤΙΩΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

0
Shares