Διαλύεται το νέφος στην Κίνα λόγω κορωναϊού

Δημιουργια : 02 Μαρτίου 2020 / Προβολες : 967 - Κατηγορία : Ειδήσεων

Δραστική μείωση των επιπέδων ρύπανσης στην ατμόσφαιρα της Κίνας αναφέρει η NASA μέσω δορυφορικής παρατήρησης.

Διαλύεται το νέφος στην Κίνα λόγω κορωναϊού

Το φαινόμενο παρατηρείται εν μέρει λόγω της μεγάλης μείωσης της οικονομικής δραστηριότητας εξαιτίας των μέτρων κατά του κορωναϊού.
Οι δορυφορικές φωτογραφίες που παρουσίασε η NASA δείχνουν τα ποσοστά διοξειδίου του Αζώτου να πέφτουν αισθητά πάνω από την Κίνα.

Η μείωση αυτή, πρωτοφανής για τα κινεζικά δεδομένα, αποδίδεται στην παύση παραγωγής πολλών εργοστασίων κατά την πρόσπαθεια περιορισμού της διάδοσης του κορωναϊού.

Πάνω από 80,000 περιστατικά του ιού έχουν καταγραφεί στην Κίνα και έχουν διαδοθεί σε 50 χώρες του εξωτερικού, αν και η πλειοψηφία των θανάτων παρατηρείται στην ίδια την Κίνα.

Οι επιστήμονες της NASA λένε πως η δραστική μείωση στα επίπεδα διοξειδίου του αζώτου, που προέρχεται κυρίως από ρύπους εργοστασίων και αυτοκινήτων, παρατηρήθηκε αρχικά πάνω από την πόλη Wuhan -επίκεντρο της επιδημίας- αλλά μετά επεκτάθηκε και στην υπόλοιπη χώρα.

H έξαρση του ιού εμφανίστηκε τους τελευταίους μήνες του 2019.
Η NASA συνέκρινε τις δορυφορικές φωτογραφίες από τους δύο πρώτους μήνες του 2019 και 2020.

Η εμφανής μείωσε συνέπεσε με υποχρεωτικές στάσεις εργασίας, περιορισμούς στην κυκλοφορία και την επιβολή καραντίνας σε χιλιάδες ανθρώπους.

Ερευνητές της διαστημικής υπηρεσίας ανέφεραν πως τέτοια πτώση δεν έχει παρατηρηθεί ποτέ συγκρίνοντάς την με μια αισθητή απλά μείωση την περίοδο της οικονομικής Κρίσης του 2008, αν και τότε η μείωση ήρθε σταδιακά.

Πηγή: BBC

ΑΠΟΔΕΛΤΙΩΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Ανακαλύφθηκε νέος πλανήτης Γερμανοί αστρονόμοι ανακάλυψαν «ένα γιγάντιο νεαρό» πλανήτη στο βαθύ διάστημα, ο οποίος όπως τονίζουν έχει μάζα κατά 10 φορές πυκνότερη από αυτήν του πλανήτη Δία

  • Yπό δοκιμή ο πρώτος αμιγώς ελληνικός κινητήρας αεροσκαφών Στο στάδιο των δοκιμών έχει μπει, εδώ και λίγο καιρό, ο πρώτος νέας σχεδίασης, αμιγώς ελληνικός κινητήρας αεροσκαφών για Μη Επανδρωμένα, Ελαφρά και Υπερελαφρά αεροσκάφη της διεθνούς αγοράς, που θα παράγεται πιλοτικά στα Χανιά.

  • Βρέθηκε η νέα Γη στο διάστημα, Υδάτινος εξωπλανήτης Μια διεθνής ομάδα αστρονόμων ανακοίνωσε ότι ανακάλυψε έναν εξωπλανήτη, τον TOI-1452 b, o οποίος πιθανώς είναι βραχώδης και σκεπασμένος όλος από έναν βαθύ ωκεανό.

0
Shares