Είχαν λάθος πληροφορίες για την αντίδραση του Ελληνικού Λαού

Δημιουργια : 03 Μαρτίου 2020 / Προβολες : 1017 - Κατηγορία : Ειδήσεων

Η κίνηση του Τούρκου Προέδρου να εκβιάσει Ελλάδα και Ευρώπη με την ροή μεταναστών και προσφύγων ήταν μια καλά οργανωμένη επιχείρηση.

Είχαν λάθος πληροφορίες για την αντίδραση του Ελληνικού Λαού

Τις ετοιμασίες τις γνώριζαν όλοι και ειδικά σύμμαχος της Ελλάδας όπου είχε ενημερώσει τα κανάλια επικοινωνίας με την κυβέρνηση από τον Οκτώβριο.

Αυτός ήταν και λόγος που ο υπουργός προστασίας του πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, όταν βρέθηκε τον Νοέμβριο στον Έβρο έδωσε εντολή να προετοιμαστεί ο Έβρος ώστε να μην μπορεί να περάσει κανείς.

Η στιγμή που επιλέχθηκε η κίνηση της Τουρκίας να στείλει χιλιάδες μετανάστες και ελάχιστους πρόσφυγες στα σύνορα, ήταν το αποτέλεσμα από ένα σύνολο παραγόντων.
Ο κυριότερος η προσπάθεια του Ερντογάν να εκβιάσει για πολιτικά και γεωπολιτικά οφέλη την Ευρώπη κυρίως.

Ένας από τους παράγοντες που συνυπολογίστηκε ήταν και η αντίδραση του Ελληνικού λαού.
Τα τηλεγραφήματα από την Τουρκική Πρεσβεία αλλά και από τρίτες χώρες προσκείμενες στην πολιτική της Άγκυρας, ανέφεραν πως ο Ελληνικός Λαός δεν θα μπορούσε να αντιδράσει σε ένα ισχυρό σοκ με αποτέλεσμα η πίεση να μεταφερόταν στην κυβέρνηση που θα οδηγούσε ακόμα και σε πτώση.

Όμως τα πράγματα εξελίχθηκαν διαφορετικά και ο κύριος λόγος της στάσης του Ελληνικού λαού που δεν περίμενε η Τουρκία, ήταν η αντίσταση και η αποφασιστικότητα που υπέδειξε η Ελληνική Κυβέρνηση.

viadiplomacy.gr

ΑΠΟΔΕΛΤΙΩΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

0
Shares