Ο Mr. CIA ήθελε συμβόλαιο με την Τουρκία ενώ ο Φλιν συζητούσε την απαγωγή Γκιουλέν!

Δημιουργια : 27 Οκτωβρίου 2017 / Προβολες : 1307 - Κατηγορία : Ειδήσεων

Τρομερές και σοκαριστικές είναι οι αποκαλύψεις για τη μεθοδική διείσδυση της Τουρκίας στο αμερικανικό πολιτικό σύστημα

Ο Mr. CIA ήθελε συμβόλαιο με την Τουρκία ενώ ο Φλιν συζητούσε την απαγωγή Γκιουλέν!
Καθώς μετά τον περιώνυμο αντιστράτηγο Μάικ Φλιν, πρώην επικεφαλής της DIA (Defense Intelligence Agency) και για «ένα φεγγάρι» σύμβουλο εθνικής ασφαλείας του Ντόναλντ Τραμπ, έρχονται νέες αποκαλύψεις για τον πρώην διευθυντή – επί διετία, επί Μπιλ Κλίντον – της CIA, γνωστού ανθελληνικού και φιλοτουρκικού προσανατολισμού Τζέιμς Γούλσεϊ, ο οποίος είχε βολιδοσκοπηθεί για να στρατολογηθεί από τους Τούρκους, ενώ ήταν σύμβουλος της προεκλογικής εκστρατείας του Αμερικανού προέδρου, κι ενώ υπήρχε ήδη συμβόλαιο με την εταιρία του Φλιν!
 
Η Άγκυρα είχε πλησιάσει και τον Γούλσεϊ μέσω δύο Τούρκων επιχειρηματιών με τους οποίους φέρεται να συζήτησε συμβόλαιο στο πλαίσιο επιχείρησης για την απαξίωση του ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν που ζει αυτοεξόριστος στην Πενσιλβάνια των ΗΠΑ, για το οποίο ζήτησε τον αλμυρό προϋπολογισμό των 10 εκατομμυρίων δολαρίων! Ο ένας μάλιστα ήταν ο ίδιος που πλησίασε και στρατολόγησε και πλήρωσε την εταιρία του Μάικ Φλιν (τυπικά εμφανιζόταν ο γιος του) με περίπου 600.000 δολάρια, καταστρέφοντας τελικά την πολιτική του καριέρα…
 
Είχε ενταχθεί μόλις οχτώ (8) μέρες στη προεκλογική καμπάνια του Ντόναλντ Τραμπ ως σύμβουλος επί θεμάτων εθνικής ασφαλείας και συναντήθηκε στις 20 Σεπτεμβρίου με τους Τούρκους επιχειρηματίες Εκίμ Αλπτεκίν και Σεζγκίν Μπαράν Κορκμάζ, για να γευματίσουν το ξενοδοχείο «Peninsula» στη Νέα Υόρκη. 
Ο Γούλσεϊ είχε προτείνει για πρώτη φορά την ιδέα του για το συμβόλαιο των 10 εκατομμυρίων δολαρίων, τον Αύγουστο του 2016, στον Κορκμάζ.
 
Ο Τζέιμς Γούλσεϊ εμφανίστηκε μετά της συζύγου του Νάνσι Μίλερ, η οποία φάνηκε «πολύ μέσα» στις επιχειρηματικές δραστηριότητες του συζύγου της, προτείνοντας καμπάνια λόμπινγκ και δημοσίων σχέσεων με στόχο τον Φετουλάχ Γκιουλέν ο οποίος κατηγορείται ως ιθύνων νους πίσω από το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016 στην Τουρκία!
 
Η πρόταση του ζεύγους Γούλσεϊ-Μίλερ περιλάμβανε την εξαγορά – αφού θα γινόταν έναντι αμοιβής – του σημερινού υπουργού Δικαιοσύνης του Τραμπ, Τζεφ Σέσιονς, για να συνυπογράψουν άρθρα για την κατάσταση στην Τουρκία, αλλά και επιχειρώντας να κερδίσουν με τη μεριά τους ισχυρού Γερουσιαστές όπως ο Ρεπουμπλικάνος Μπομπ Κόρκερ!
 
Προκύπτει μάλιστα, ότι στη συνάντηση του ζεύγους Γούλσεϊ με τους επιχειρηματίες – πολιτικούς φίλους του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, βγήκαν και μεγάλα εσωτερικά «μαχαίρια», καθώς ο Γούλσεϊ υποστήριξε ότι ο ίδιος ήταν καταλληλότερος για τη δουλειά από τον Φλιν που τελικά πήρε τη δουλειά! Τελικά ο Τούρκος επιχειρηματίας αποφάσισε να διατηρήσει το συμβόλαιο με τον Φλιν.
 
Το κακό για όλους τους εμπλεκόμενους, είναι ότι η συνάντηση και οι λεπτομέρειές της είναι γνωστές στον ειδικό εισαγγελέα, πρώην επικεφαλής του FBI – υπηρεσία με γνωστή «αγάπη» για τη CIA – και αξιολογείται για να διαπιστωθεί εάν και που ανακύπτουν ποινικές ευθύνες και αδικήματα.
 
Η ιστορία όμως είναι πολύ πιο πολύπλοκη, διότι μπορεί ο Γούλσεϊ να μην πήρε τη δουλειά και να ισχυρίστηκε ότι η εμπλοκή του θα ήταν για να βελτιώσει την εικόνα της Τουρκία ως επενδυτικού προορισμού, όμως ο Φλιν λίγο αργότερα ισχυρίστηκε, ότι ο Φλιν είχε συζητήσει (στις 19 Σεπτεμβρίου 2016, μία μέρα πριν ο ίδιος μιλήσει με τους Τούρκους) την προοπτική απαγωγής του Γκιουλέν από τις ΗΠΑ – αλά Οτζαλάν; – και τη μεταφορά του στην Τουρκία!
 
Και μόνο η συζήτηση μιας τέτοιας προοπτικής, εάν δεν ενημερώθηκαν οι αρμόδιες αρχές, εκτιμάται ότι αποτελεί έγκλημα που θα μπορούσε να φέρει τον Μάικ Φλιν αντιμέτωπο με την προοπτική πολυετούς φυλάκισης… ο οποίος βέβαια αρνείται τα πάντα, όπως και ο Τούρκος επιχειρηματίας Αλπτεκίν, κάνοντας λόγο για φανταστική ιστορία.
 
Η υπόθεση αυτή της τουρκικής ανάμιξης στα εσωτερικά των Ηνωμένων Πολιτειών είναι πραγματικά εκρηκτική και επιβαρύνει την ίδια πολύ βαριά για την Τουρκία του Ερντογάν ατμόσφαιρα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Πολλοί εκτιμούν ότι επίκεινται απαγγελίες κατηγοριών και σε αυτό το μέτωπο, το οποίο σε συσχέτιση με τη συνωμοσία για την παραβίαση των κυρώσεων κατά του Ιράν, ένα θέμα που εμπλέκει την οικογένεια του διεφθαρμένου Τούρκου προέδρου, μοιάζουν με την απειλή «πυρηνική βόμβας»…
 
http://www.defence-point.gr

ΑΠΟΔΕΛΤΙΩΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

0
Shares