Πρώτα σε εθίζουν και μετά «μπαίνουν» στον εγκέφαλό σου

Δημιουργια : 22 Φεβρουαρίου 2018 / Προβολες : 1215 - Κατηγορία : Θεμάτων

Οι ηγέτες του Facebook θα πρέπει να σκεφτούν τα δικά τους παιδιά όταν λαμβάνουν αποφάσεις που θα μπορούσαν να βλάψουν εκατομμύρια νέους ανθρώπους που έχουν εμπλακεί στο κοινωνικό δίκτυο.

Πρώτα σε εθίζουν και μετά «μπαίνουν» στον εγκέφαλό σου

Αυτό ανέφεραν ακτιβιστές, διαβάζουμε από ρεπορτάζ της ιστοσελίδας lifo:

Στο συνέδριο των πρώην υπαλλήλων, πληροφοριοδοτών της Silicon Valley και μελών του λόμπι της Ουάσινγκτον εκφράστηκαν σοβαρές προειδοποιήσεις για πιθανές σχέσεις μεταξύ τεχνολογικού εθισμού και διακοπής του ύπνου, κακής ακαδημαϊκής επίδοσης, άγχους, κατάθλιψης, παχυσαρκίας, κοινωνικής απομόνωσης και αυτοκτονίας.
Οι ομιλητές ήταν αποκαλυπτικοί για το πόσοι επικίνδυνο είναι το νέο καθεστώς της τεχνολογίας.

Ο διοργανωτής του συνεδρίου, Τζέιμς Στάιερ, διευθύνων σύμβουλος και ιδρυτής του Common Sense Media, μιας μη κερδοσκοπική οργάνωσης για την ασφαλή τεχνολογία και τα μέσα ενημέρωσης για παιδιά, επέκρινε κολοσσούς όπως το Facebook, η Google και το Twitter.

Ο Tρίσταν Χάρις, πρώην σχεδιαστής της Google και ιδρυτής του Κέντρου για την ανθρώπινη τεχνολογία προκάλεσε αίσθηση καθώς παραδέχτηκε πως «μερικά από αυτά που έχουμε κάνει πραγματικά δεν είναι σωστά, μερικά από αυτά που δημιουργήσαμε ήταν σχεδιασμένα να είναι εθιστικά ή χειραγωγικά, ιδιαίτερα για τους νέους».

Ο Άζα Ράσκιν βετεράνος της Mozilla και της Firefox, ο οποίος είναι πλέον επικεφαλής στρατηγικής στο Κέντρο για την Ανθρωποκεντρική Τεχνολογία, επανέλαβε τις θέσεις των υπολοίπων για τις επιπτώσεις στους νέους: «Καταλήγουμε να αντικαταστήσουμε την αίσθηση της ταυτότητας των παιδιών και την αυτοεκτίμηση με το πόσα likes παίρνουν».

Κατά την άποψη του Ράσκιν, η συμπεριφορά του τομέα της τεχνολογίας είναι χειρότερη από αυτή των κατασκευαστών τσιγάρων. «Το κάπνισμα γίνεται τόσο εθιστικό και ο καπνός δεν γνωρίζει τίποτα ιδιαίτερο για εσάς ή τις συνήθειες σας ... Φανταστείτε σε τρία χρόνια ή πέντε χρόνια από τώρα που ο νέος μας ψηφιακός "καπνός" θα γνωρίζει όλες τις συνήθειες σας, θα ξέρει τις συνήθειες των φίλων σας και θα μπορεί να μπαίνει στον εγκέφαλό σας για να γνωρίζει».

Συνέχισε λέγοντας πως είναι κάτι σαν την Τεχνητή Νοημοσύνη σε μια σκακιέρα. «Μόλις κερδίσει, κέρδισε. Οι άνθρωποι δεν θα μπορούν ποτέ να βελτιωθούν», είπε χαρακτηριστικά.

ΑΠΟΔΕΛΤΙΩΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

0
Shares