Ρομπότ 3D που μοιάζουν με έντομα, σε λίγα μόλις λεπτά (vid)

Δημιουργια : 13 Απριλίου 2020 / Προβολες : 337 - Κατηγορία : Θεμάτων

Τα λεγόμενα Flexoskeletons (εύκαμπτοι σκελετοί) είναι το μέλλον στην 3D εκτύπωση mini ρομπότ.

Ρομπότ 3D  που μοιάζουν με έντομα, σε λίγα μόλις λεπτά (vid)

Το 2017 είχαμε δει τα soft robots τα οποία ήταν μικρά 3D εκτυπωμένα ρομπότ με εύκαμπτα πόδια, ώστε να βρίσκουν το δρόμο τους ακόμη και ανάμεσα στους πιο στενούς χώρους.

Μέσα σε τρία χρόνια όμως, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Σαν Ντιέγκο, βρήκαν τρόπο να αναβαθμίσουν αυτές τις εύκαμπτες κατασκευές, με φθηνά υλικά και γρήγορα, χωρίς να χρησιμοποιούν ειδικό εξοπλισμό.

Τα τρισδιάστατα ευέλικτα ρομπότ που μοιάζουν με έντομα, εκτυπώνονται πλέον σε εύκαμπτα πολυανθρακικά λεπτά φύλλα χρησιμοποιώντας άκαμπτα υλικά, ή όπως τα ονομάζουν οι ερευνητές Flexoskeletons.
Όπως και τα έντομα, υπάρχουν χαρακτηριστικά που αυξάνουν την ακαμψία μόνο σε συγκεκριμένες περιοχές της κατασκευής τους, σε αντίθεση με τα soft robots τα οποία αποτελούνταν από μαλακά υλικά προσκολλημένα σε συμπαγή σώματα.

Κάθε Flexoskeleton χρειάζεται περίπου 10 λεπτά για να εκτυπωθεί ενώ ένα πλήρως συναρμολογημένο ρομπότ είναι έτοιμο για χρήση σε λιγότερο από δύο ώρες.
Κάποια τμήματα του ρομπότ κοστίζουν μόλις $1 ενώ από τα πιο ακριβά εξαρτήματά του είναι ο επεξεργαστής, οι αισθητήρες και η μπαταρία.

Αρχικά, αυτός ο νέος τρόπος εκτύπωσης θα βοηθήσει τους ερευνητές να κατασκευάζουν ρομπότ εύκολα και γρήγορα, αλλά ο τελικός στόχος τους είναι τα ρομπότ να μπουν σε φάση μαζικής παραγωγής χωρίς ανθρώπινη συμμετοχή.

Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε σμήνη ρομπότ τα οποία θα επιτελούσαν πολλά περισσότερα καθήκοντα ταυτόχρονα, σε σύγκριση με παλαιότερης τεχνολογίας ρομπότ.
Τόσο με χαμηλότερο κόστος όσο και με μικρότερο κίνδυνο.

Engadget

ΑΠΟΔΕΛΤΙΩΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Τι ισχύει σε περίπτωση επιστράτευσης στην Ελλάδα – Ποιοι θα κληθούν πρώτοι Μετά τους τελευταίους λεονταρισμούς του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, περί επιστράτευσης στην γείτονα χώρα, και ότι αυτός θα είναι ο πρώτος που θα πάει πολεμήσει εύλογα μπορεί ν” αναρωτηθεί κανείς τι ισχύει στην περίπτωση της Ελλάδας.

  • Η γη τρέμει λιγότερο λόγω κορονοϊού και των μέτρων περιορισμού Τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση του κορονοϊού, έχουν αρχίσει να αφήνουν το αποτύπωμά τους στο περιβάλλον και στην ίδια τη Γη, η οποία όχι μόνο έχει γίνει πιο ήσυχη και πιο καθαρή, αλλά επίσης τρέμει λιγότερο.

  • Χιονίζει στον Αρη Πυκνό χιόνι πέφτει στην ατμόσφαιρα του Άρη και σύμφωνα με τους επιστήμονες της ΝΑSΑ δεν είναι καθόλου απίθανο να το στρώσει στον Κόκκινο Πλανήτη

0
Shares