O Β.Πούτιν παρουσίασε το «Οπλο της Αποκάλυψης» (vid)

Δημιουργια : 01 Μαρτίου 2018 / Προβολες : 2058 - Κατηγορία : Κόσμος

Η ανάπτυξη του πυραύλου RS-28 Sarmat ξεκίνησε το 2009 από το γραφείο σχεδιασμού βαλλιστικών πυραύλων Makeyev Rocket Design Bureau.

O Β.Πούτιν παρουσίασε το «Οπλο της Αποκάλυψης» (vid)

O ίδιος ο Ρώσος πρόεδρος Β.Πούτιν ανακοίνωσε πριν μερικές ώρες στο ρωσικό Κοινοβούλιο ότι «Μετά από σχεδόν 9 χρόνια ανάπτυξη και δοκιμών ο βαλλιστικός υπερηχητικός διηπειρωτικός ρωσικός πύραυλος RS-28 Sarmat (ΝΑΤΟ: SS-X-30 Satan 2) είναι πια έτοιμος για να εισέλθει στο οπλοστάσιο στην δύναμη των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων».

Η ανακοίνωση και ο τόπος που έγινε είναι χαρακτηριστικός της σημασίας που δίνει η Ρωσία στο όλο πρόγραμμα ICBM από το οποίο αναμένει την αποκατάσταση της πυρηνικής της υπεροχής έναντι των ΗΠΑ, η οποία υπεροχή απωλέστηκε μετά το 1990, όχι τόσο σε επίπεδο αριθμού πυρηνικών κεφαλών ή συνολικής πυρηνικής ισχύος, όσο σε τεχνολογικό επίπεδο απέναντι στην αντιβαλλιστική ασπίδα που ανέπτυξαν οι Αμερικανοί.

Ο Ρώσος Πρόεδρος κουνώντας το δάκτυλο είπε απευθυνόμενος στις ΗΠΑ: «Αν και τους είχαμε προειδοποιήσει να μην τα αναπτύξουν αντιβαλλιστικά όπλα μας αγνόησαν. Τώρα με τους νέους πυραύλους μας θα μας ακούσουν».

Είναι ο πρώτος «έξυπνος» βαλλιστικός διηπειρωτικός πύραυλος, για την ακρίβεια φέρει «έξυπνες» κεφαλές επανεισόδου στην ατμόσφαιρα, οι οποίες δεν ακολουθούν πλέον βαλλιστική, αλλά τεθλασμένη τροχιά, τόσο καθ'ύψος, όσο και αλλαγής κατεύθυνσης προκειμένου να ξεγελούν τα αντιβαλλιστικά συστήματα.
Εχει χαρακτηριστεί ως «Το όπλο της Αποκάλυψης» λόγω της τεράστιας καταστροφικής ισχύος του.

Στόχος των Ρώσων ήταν ο νέος βαλλιστικός πύραυλος να ενταχτεί σε υπηρεσία το 2020.
Ο νέος πύραυλος θα αποτελέσει τον διάδοχο του πυραύλου R-36M2 Voevoda (SS-18 Satan) ο οποίος αναπτύχθηκε κατά την περίοδο της ΕΣΣΔ και έπρεπε να αποσυρθεί λόγω παλαιότητας.

Ο RS-28 Sarmat θα αποτελέσει τον βαρύ βαλλιστικό διηπειρωτικό πολλαπλών πυρηνικών κεφαλών πύραυλο του ρωσικού στρατηγικού οπλοστασίου.

Ο πύραυλος έχει βάρος 100 τόνους, η εμβέλεια του φτάνει τα 10.000 χλμ, μπορεί να φέρει 10-24 MIRV βάρους 10 ΚΤ και η μέγιστη τελική ταχύτητα του φτάνει τα 20,7 Mach, δηλαδή είναι 20,7 φορές ταχύτερος από τον ήχο

Ο φορέας μπορεί να φέρει είτε 10 βαριές πυρηνικές κεφαλές, είτε 15 ή 24 οχήματα επανεισόδου τύπου Yu-71/Yu-74 με ανεξάρτητες πυρηνικές κεφαλές και ψευδοστόχους σε απόσταση 12.000 χλμ.

Μόνο ένα βλήμα ICBM Sarmat μπορεί να καταστρέψει τις μεγαλύτερες πόλεις της Ανατολικής Ακτής των ΗΠΑ!

ΑΠΟΔΕΛΤΙΩΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Μας μάντρωσαν για να μας ελέγξουν! Μια μεγάλη ανοησία! Αυτό που ακολουθεί να φοβάσαι… Ένας από τους μεγάλους φόβους μιας μεγάλης μερίδας των Ελλήνων πολιτών αυτές τις ζοφερές μέρες είναι ότι «μας έχουν μαντρώσει» ώστε να μας καθυποτάξουν.

  • Πλησιάζει προς την Γη ένας βράχος UFO Μελετώντας δεδομένα του ερευνητικού προγράμματος Dark Energy Survey εντοπίστηκε από αστρονόμους ένα τεράστιο διαστημικό σώμα που κινείται στο νέφος Oort που βρίσκεται στις εσχατιές του ηλιακού μας συστήματος αλλά κινείται και προς το εσωτερικό του.

  • Τέλος το κιλό μετά από 130 χρόνια! Άλλη μία αποκαθήλωση πέρασε στην ιστορία: Το «αληθινό» κιλό, ένας κύλινδρος από κράμα πλατίνας και ιριδίου, που εδώ και 130 χρόνια ήταν το παγκόσμιο πρότυπο για τη μέτρηση της μάζας, έπαψε πια να αποτελεί το σημείο αναφοράς για τον ορισμό του κιλού.

0
Shares